Kertészetünk

Burgonya.

Jó pincében 1 évig is eltartható.
A burgonyánk homokon termett, rendkívül finom ízű, főzésre, sütésre egyaránt kiválóan alkalmas. Ízét nem rontják növényvédő szerek. A TERMESZTÉS SORÁN MÉRGEZŐ GOMBAÖLŐSZEREKET LEHETŐSÉG SZERINT NEM HASZNÁLUNK. Speciális, kimagasló szakértelemmel termesztjük a burgonyát. Vigyázunk mind a magunk, mind a vásárlóink egészségére.

Fajta: Bellarosa

,,Bellarosa (Német/German Europlant)

A növény magas, levéltípusú, növekedése félig felálló jellegű. Leveleinek mérete nagy-nagyon nagy, a levélkéi is nagy méretűek. Leveleinek színe világoszöld-középzöld. Virágja vöröses ibolya színű.

Bőtermő. Gumója rózsahéjú, világossárga húsú, ovális alakú, igen nagy méretű. Rügyei közepesen mélyen helyezkednek el. Piacos megjelenésű, keményítőtartalma közepes, íze jó.

PLRV-vel szemben mérsékelten rezisztens, PVY-és komplexeire közepesen fogékony. Lombja a burgonyavészre közepesen fogékony.

Gumója a közönséges varasodással szemben mérsékelten rezisztens, a gumórothadásokra közepesen fogékony, edénynyaláb-fásodásra, üvegesedésre és torzulásra közepesen hajlamos, vírusos gyűrűsfoltosság (PVYNTN) kismértékben károsíthatja. Burgonya-fonálféreggel szemben rezisztens (Ro1).”
(Forrás: http://www.solanum.hu/fajtainkvarieties/ )

Görögdinnye

Az egyik legfinomabb csíkos, közép – és kései érésű görögdinnyét termesztjük, mely általában semmilyen növényvédelmi kezelést nem kap. Ízre szinte verhetetlen. Dinnyéink a valamikori normális dinnyeszezonban érnek, ami augusztustól kezdődik. Nem kívánjuk az érési időt előrehozva feleslegesen műanyag fóliával terhelni a környezetet, de gyomirtószert sem használunk. Mechanikai műveléssel, vegyszerek nélkül mindenki örömére terem a dinnye és tökfélék.

Sütőtök

Kanadai típúsú, extrafinom úzű.

Főzőtök

Fehér, nagy testű, mely zsenge korában kiválóan alkalmas panírozva rántani is.

Fejes káposzta, kelkáposzta, karalábé

Lapos, finom, édes, hagyományos fejeskáposzta. Kelkáposztánkat akár egész télen frissen szedve értékesítjük. Karalábénk fehér színű, nagyra nővő, finom nem fásodó fajta.

Paradicsom

Extra finom piros fürtös.

Szeder, szilva, szőlő

A zöldségeink, gyümölcseink rendkívüli íze nagymértékben köszönhető a homoktalajnak, annak ásványosságának és az alkalmazott tápanyagutánpótlásnak, a lehető legkevesebb, vagy semmilyen növényvédőszer-használatnak.

Megközelítéshez használják az internetes útvonaltervezőt és helymeghatározót. A Google keresőbe a “Sáfrány Kertészet” szöveget kell beírni. Ehhez a hirdetéshez térképet is csatolunk, melyen bejelöltük a Nyírbátor Pócsi utcáról idevezető útvonalat.

Nyitvatartás:

Telephelyünkön hétfőtől szombatig telefonos egyeztetés után tudjuk fogadni vásárlóinkat. Szezonban esőmentes napokon szombaton 7:30-11:00 óráig a nyírbátori Spar üzlettel szemben a füves parkoló területen árusítunk. Amikor a Sparnál vagyunk a telephelyi értékesítés szünetel. Új üzletünk Nyírbátor belvárosában a Kenyérmező utca 2. földszint 4. alatt nyílik előreláthatóan 2023. augusztusában. Ennek nyitvatartásáról későbbiekben adunk tájékoztatást.

Vasárnap: ZÁRVA

Aktuális árakról és kiszerelésekről érdeklődjön telefonos elérhetőségünkön!

Telefonszám: 06304108271

Előrendelésre, felíratkozásra is van lehetőség.

A telephelyre érkezéskor a kürt megszólaltatása egyszer. Az árak és a nyitvatartási időszak megváltoztatásának jogát fenttartjuk.

Kis méretű burgonyánk
Nagy méretű burgonyánk
Eljutás a Kertészet telephelyére